İçeriğe geç

Giresun Kümbet Yaylası Rakım Kaç

Kümbet Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Yayla 1600 metre yüksekliktedir. Rakım olarak Giresun şehir merkezine 60 km, Ordu-Giresun Havaalanına ise 85 km uzaklıktadır.

Bulancak Karagöl Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Karagöl Yaylası, Sakarya ilinin Taraklı ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir yayladır. İlin en büyük yaylalarından biri olan Karagöl, 567 hektarlık bir alana ve 1.

Kümbet Yaylası ismi nereden gelir?

Perşembe Yaylası’nda, 1105 yılında Trabzon Rum Devleti’ne karşı verilen mücadelede şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve 6.000 şehidin anılması yer almaktadır.

Kulakkaya Yaylası’nın rakımı kaçtır?

KULAKKAYA YAYLASI Giresun’a yaklaşık 45 km. Dereli ilçe merkezine 15 km. uzaklıkta bulunan yayla 1500 metre rakımda yer almakta olup ilginç doğal güzelliklere sahiptir. Antik çağlardan beri Giresun’un en meşhur ve en çok ziyaret edilen yaylasıdır.

Kümbet yüksekliği nedir?

Kaynaklardan olmayan içeriklere itiraz edilebilir ve kaldırılabilir. Kümbet Yaylası, Doğu Karadeniz bölgesinde 1640 metre rakımda bulunan bir yayladır.

Giresun’da kaç tane Yayla var?

Çalışmamızda Giresun İli’ndeki 370 adet Yayla ve Oba adı incelenmiştir.

Giresun’un en yüksek dağı hangisidir?

Giresun Dağları’nın öne çıkan noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Giresun ve Gümüşhane sınırında bulunan Gavur Dağları’nın (Balaban Dağları) üzerinde bulunan Abdal Musa Tepesi, deniz seviyesinden 3331 metre yükseklikte olup ilimizin en yüksek noktasıdır.

Ordu Karagöl rakımı kaçtır?

Dağın kuzeybatısında, Ordu il sınırına yakın bölgede ise Elmalı, Bozattaşı ve İnboynu Obaları ile 3107 metre yükseklikteki Karagöl Tepesi’nin hemen altında buzul gölü olan Aygır Gölü yer almaktadır.

Bektaş Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Bektaş Yaylası diğer yaylalara göre kırsal iklimiyle bilinirdi. Evrenköy, Erimez ve Yavuzkemal ilçe merkezi 56 km. 2300 m kayak yapmaya uygundur. Yüksek Yörücek Tepesi’nin eteğinde çıplak bir alana kurulmuştur. Yayla 48-50 köyün merkezidir.

Kümbet Yaylası neyi meşhur?

Kümbet Yaylası Giresun merkeze 55 km uzaklıkta ve 1750 m rakımda bulunan ender yaylalardan biridir. Doğal güzelliğini hala koruyabilmiş ender yaylalardan biridir… Unutamayacağınız bir doğa harikasıdır. Tertemiz hava, lezzetli köfte ve kuzu pirzolaları ve bulutların üzerindeymişsiniz gibi hissettiren bir manzara.

Kümbet nasıl bir yer?

İslam kültürü bağlamında, cenaze anıtları 9. yüzyıl kadar erken bir tarihte bulunabilir. Müslümanların ölülerini gömdükleri binalara mezar veya mezar denir. Mezarlar, silindirik tabanları ve konik tepeleri olan türbelerdir.

Kümbet Yaylası hangi ilçeye bağlıdır?

Kümbet Yaylası Turizm Merkezi İLÇE ALANI 825 hektar İLÇE YAYLALARI RESMİ GAZETE 20.05.

Giresun Karagöl Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Batıdaki en yüksek tepe, Sivas ile Giresun’un Bulancak ilçesi sınırında bulunan Karagöl Platosu’na hakim 3. Dağ’dır.

Türkiye’nin en yüksek yaylası nerede?

Samistal, Rize’nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağları’nın zirvesinin hemen altında, 3.000 metre yükseklikte yer almaktadır.

Karadeniz’de hangi yaylaya gitmeli?

Karadeniz bölgesinde mutlaka gezmeniz gereken yaylalar: Ayder Yaylası, Çamlıhemşin – Rize. … Pokut Yaylası, Çamlıhemşin – Rize. … Karagöl Yaylası, Borçka-Artvin. … Anzer Yaylası, İkizdere – Rize. … Gito Yaylası, Rize. … İkizdere Yaylası – Rize. … Kiraz Yaylası, Maçka – Trabzon. … Elevit Yaylası, Çamlıhemşin – Rize.Daha fazla ürün…

Bektaş Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Bektaş Yaylası diğer yaylalara göre kırsal iklimiyle bilinirdi. Evrenköy, Erimez ve Yavuzkemal ilçe merkezi 56 km. 2300 m kayak yapmaya uygundur. Yüksek Yörücek Tepesi’nin eteğinde çıplak bir alana kurulmuştur. Yayla 48-50 köyün merkezidir.

Sis Dağı Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Sis Dağı “C statüsündeki milli park” olarak koruma altına alınmıştır. 1700 m. yükseklikte ilginç doğal güzelliklere sahip, orman gülleri ve rengarenk çiçeklere ev sahipliği yapan yayla, Giresun şehir merkezine 40 km. uzaklıktadır. Ordu-Giresun Havaalanı’na 85 km uzaklıktadır.

Huser Yaylası kaç rakım?

Rize’nin en yüksek yaylası olan Huser, 2400 metre rakıma sahiptir. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Huser Yaylası, Rize’nin en ünlü yaylalarından biridir. Kaçkar Dağları’nın eşsiz manzarasının tadını çıkarmanın keyfini sunan Huser Yaylası, manzarasıyla onlarca yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir.

Sultan Murat’ın rakımı kaçtır?

Yaylalara Uzaklıklar ve RakımYaylaKonumYükseklikSisdağıŞalpazarı1850Haçka ObasıDüzköy1784Lişer Maçka1850Sultan MuratÇaykara210010 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Boylu Escort